Joe McNally

Pred kratkim je imel na povabilo Nikon Slovenija v Ljubljani predavanje svetovno znan fotografa Joe McNally. Naslednji dan smo imeli z njim v hotelu Lev intervju. Beseda je tekla o delu fotografa za velike revije, njegovem pogledu na razvoj fotografije tako v tehničnem kot kreativnem smislu in še marsičem.

http://www.joemcnally.com/blog/






Kar se tiče opreme je povedal da je za dobro fotografijo oprema vsekakor pomembna, vendar je treba vedeti, da fotoaparat sam po sebi ne bo naredil dobre fotografije.


O svojem poučevanju in pisanju knjig o fotografiji je dejal, da je to zanj logičen korak v karieri. Vprašanje je koliko časa se bo lahko še ukvarjal z fotografijo na tem nivoju. Delo fotografa za velike revije je tako fizično kot psihično zelo naporno.



Joe McNally je fotograf, ki si je svojo fotografsko kariero gradil pri velikih publikacijah, kot so Life magazin, National Geographic, Time, Newsweek. Na fotografski sceni je prisoten že 30 let.
Na predavanju je prikazal način dela z Nikonovim sistemom bliskavic, kako lahko uporabimo več bliskavic za bolj kreativen način osvetlitve motiva.


Na predavanju je bil povdarek predvsem na prikazu kreativnega in mentalnega procesa, ki se odvija pri samem fotografskem delu.

Komentarji

Priljubljene objave