Parada ponosa 2009

Malo so se prehodili po Ljubljani, malo žvižgali in bobnali vskakor pa so se tudi nekoliko utrudili zaradi nošenja transparentov. No je blo kr simpatično. Tudi za varnost je bilo dobro poskrbljeno tako da so nedavno zamenjane granitne kocke ostale trdno v tleh, resnici na ljubo pa ni bilo bojazni, da tam tudi ne bi ostale.












Komentarji

  1. Dobre slike, še posebej šesta. Me prav zanima, kakšna škoda se dela državi in narodu zaradi m+m in ž+ž. Ah ... tako pač je.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sej nimam nekega poglobljenega mnenja o celi zadevi. Dejstvo je da so isospolni partnerji še vedno, do neke mere marginalizirani in verjetno, vsaj dokler se splošni nazori v družbi ne spremenijo, bo to tudi tako ostalo.
    Parada se mi je zdela simpatična gesta vendar je Ljubljana prestolnica Slovenije kjer se ljudje, do neke mere zavedajo problema. Na ta dan pa je bila precej prazna tako, da so parado videli predvsem TURISTI, po moje nekega vpliva na kritično maso populacije niso dosegli, torej so predsodki, zakoreninjeni v konvencionalnem delu Slovenske populacije, ostali... hmm, če bi resnično hoteli približati vprašanje tistim, ki ne obiskujejo prestolnice na sobotni popoldan, bi verjetno morali organizirati prireditve tudi v drugih krajih Slovenije in še bolje, v sklopu drugih prireditev, npr. kakšne humanitarne akcije ali prireditve, ki opozarjajo tudi na druge pereče probleme v družbi.
    ... skratka z malo bolj družbeno infiltriranim delovanjem, ki bi se odražalo tudi pri drugih ogroženih skupinah, bi dosegli dosti več.
    Vendar je trenutna politična situacija takšna, da politika rabi nekaj kar bo javnosti odvračalo pozornost od problemov, pa naj si bodo to laži politikov ali pa 100.000 brezposelnih.
    Ja v takšnih primerih se da ponucat narodov strah in fobije...
    res žalostno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Res lepo izbrane fotografije.

    Sicer pa se mi ne zdi, da bi parada v kakršnemkoli pogledu kaj veliko doprinašala - spodbujala strpnost ali razumevanje, odprla pogled in prisilila koga v razmislek.
    Morda prej izzvala kakšnega homofoba, da je imel znova za govoriti kakšne šeme so geji in transeksualci.
    Da bi dosegli svoje cilje, bi se morali (po mojem mnenju) stvari lotiti drugače, ne s transparentom 'God is Gay' ali bolj nedolžnim 'Trans is OK'. Prvi prej kot ne izziva odpor (tudi če je Bog samo vesel, se to ne bere tako in je žalitev za vernika).

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave