Canon EF 24-70 f2.8 proti Tamronu 28-75 f2.8

Pred kratkim sem presedlal na FF aparat in v povezavi s tem je bilo potrebno zamenjati nekaj objektivov. Na širokem kotu sem dokaj hitro našel zamenjavo za Canonov EFs 10-22USM v EF 17-40L objektivu. Rabil pa sem še nekaj z dobro svetlobno jakostjo in kvaliteto pri F 2.8, zato sem se odpravil v trgovino in naredil kratek preizkus. Preizkusil sem Canonov EF 24-70L f 2.8 ter Tamronov 28-75 f2.8

Mislim da je iz spodnjih promerov razvidno za kateri objektiv sem se odločil, glede na to, da za enkrat ne potrebujem vodotesnega dizajna in zelo hitrega AF-ja.

Klikni na sliko za povečavo!







Komentarji

  1. Nevem, ce je ravno razvidno katerega si izbral, vendar zdrava pamet bi narekovala Tamrona;)

    No, tudi sam sem pred dobrim mesecem presaltal na FF in po prebiranju testov odlocil za Tamrona. Morda 2.8 blenda ni ravno hvalevredna, ampak ze 3.2 je ostra kot noz. Rezlike so tudi v sami robustnosti objektiva in hitrosti AF, vendar ni zanemariti dejstva, da je cena 3x nizja od Canona.
    Kakorkoli...objektiv vreden denarja.

    OdgovoriIzbriši
  2. hmm; kaj pa če je bil Canon le slab primerek? to mi je precej čudno, ker ta lens spada med precej ostre zoom-e, veliko veliko bolj, kot 17-40, ki ga recimo mučijo robovi slike.
    je pa vsekakor zanimiv test.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne vem, če ravno jasno, kateri je zmagovalec. Na širokem kotu je boljši Tamron, na 70mm pa Canon.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zame bi bilo zadosti že, če bi Tamron za tako ceno, vsaj približno nakazoval optične kvalitete, ki jih ima Canon. Tale Canonov primerek je verjetno imel probleme pri širokem kotu, tudi meni se to ne zdi normalno. Drugače pa sta si zelo blizu.
    Mislim, da če zanemarimo široki kot, tukaj niti ni zmagovalca. Je pa Tamron vsekakor presenečenje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tamron po tem testu poseka canona tudi na 70(75)mm. Tako da ne vem kako vi vidite razliko samo na širokem kotu? Razlika je močno vidna pri tistemu "strašilu".

    OdgovoriIzbriši
  6. Tamron je tudi po uradnih testih boljši od tega canon, ki je sicer serije L in zaradi tega drag ko žafran, samo vreden pa tudi približno ni toliko, je pa tko da canonovi objektivi sploh niso ne vem kaj dobri, razen nekaj izjem

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave