Dobrodošli doma

V petek 1.7.2011 je bila v Ljubljani prireditev Dobrodošli doma. Tekom dneva so se na Ljubljanskih ulicah in trgih, zvrstili številni nastopi glasbenih in folklornih skupin, med drugim je nastopilo tudi več kot 500 nastopajočih iz zamejstva in izseljenstva. Mnogi Slovenci iz celega sveta, so na ta dan prišli v Slovenijo, da bi skupaj z nami v sklopu prireditve Dobrodošli doma, počastili 20 obletnico samostojnosti. 


Do tukaj vse lepo in prav. Preseneča pa odziv medijev. Fotografov, ki so pokrivali dogodek je bilo (vključno z večernim koncertom Sounds of Slovenia, kjer so bili poleg mene še trije) manj kot predstavnikov vlade, ki so obiskali prireditev in se sprehodili med stojnicami v centru Ljubljane. Očitno za medije novice, ki nimajo predznaka afere oziroma niso senzacionalistične, pač niso vredne pozornosti, pa četudi se gre za dogodek, na katerem so bili prvič združeni Slovenci iz vsega sveta, med njimi so bili mnogi, ki so veliko pripomogli pri osamosvajanju Slovenije. 


No kakor koli že, kot kaže se pač mediji v Sloveniji po večini ne zanimajo za Slovence po svetu, kar ni nič narobe, če ne bi bili ravno mediji tisti, ki kreirajo tudi naše zanimanje in posledično izpade tako, da se pač Slovenci v Sloveniji ne zanimamo za Slovence po svetu, ker nas po mnenju medijev bolj zanimajo stvari, ki so nam blizu, verjetno nekaj takega kot so problemi s celulitom Hollywoodskih zvezdnic ali pa problemi, ki jih imajo novozelandski pingvini.

Da ne bom samo flancal, raje objavim nekaj ekskluzivnih fotografij iz petkovega ministrsko-premierskega
sprehoda po Ljubljani...


Za ogled večje fotografije, klikni z miško na fotografijo.
Vse fotografije so avtorsko zaščitene!!!




Trije ministri, šest ministrstev. Vlačič, Žarnić, Žekš

Premier vlade Borut Pahor

Žekš med intervjujem

Žarnič, Žekš in Pahor

Žekš in Pahor med sprehodom po stojnicah

Žarnić in pražen krompir

Pahor in Žekš med pogovorom z nastopajočimi

Pahor in Žekš

Pahor za konec












Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave