Nikon D7000 in D700, kratka primerjava kakovosti ISO nastavitev II. del


V prvem delu, sem primerjal kvaliteto posnetkov Nikona D7000 pri različnih ISO nastavitvah z izklopljeno NR (noise reduction) funkcijo in vklopljeno. Nato sem še primerjal Nikon D7000 z Nikonom D700 pri vklopljeni NR funkciji.

Na željo nekaterih, sem pripravil  primerjavo med D7000 in D700 z izklopljeno NR funkcijo. Primerjal sem na dveh različnih delih fotografije. Pri prvi je poudarek na barvah, pri drugi pa na detajlih.

Za večje fotografije 100% izrez, kliknite s kurzorjem na fotografijo.



                                100 ISO

                                                                           

                                 ISO 200



                                 ISO 400



                                 ISO 800



                                ISO 1600



                                 ISO 3200



                                 ISO 6400



                                 ISO 12800 (Hi 1)



                                ISO 25600 (Hi 2)



Tudi pri tej drugi primerjavi me je Nikon D7000 prijetno presenetil. Pričakoval sem dosti slabše rezultate napram Nikonu D700, saj je D7000 novejši fotoaparat ter ima novejši, bolj napreden procesor, ter algoritme za odpravo digitalnega šuma. Do iso 1600, so razlike komaj vidne, nad to vrednostjo pa ima D700 manj barvnega šuma v temnih delih fotografije. Preseneča pa stopnja detajlov, ki jo ohranja D7000 skozi cel spekter ISO nastavitev.
Ta drugi del primerjave, lepo prikaže samo kvaliteto novega CMOS slikovnega senzorja, ki so ga vgradili v Nikon D7000.

Komentarji

  1. no končno nekdo, ki ne mlati prazne slame in gobezda neumnosti. razlike se vidijo in kako jih kdo tolmači prepuščam vsakemu posameznemu znalcu. če pa ljudje mislijo, da je NIKON (in vsi ostali)nehal s strižnjo ovac, se pač motijo, kar dokazuje vsak nov model kamere, ki pride na trg.

    Je pa krasno, kaj danes zmore kamera tega ranga... mislim na D7000.

    OdgovoriIzbriši
  2. Thanks for posting the samples! Upon close inspection, the D700 is still able to resolve more detail at high ISO, although the D7000 comes in quite close.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim, da nihče tudi pred tem testom ni dvomil v razlike med FX in DX. Vprašanje je samo, a je ta razlika vredna slabega tisočaka. Ko kupujem orodje je pomembna cena in učinkovitost. Če pa je pomambna številka na robu, s katero prevzamemo fotografiranca, potem pa... navali na D3. Mislim, da je test pokazal, fantastično razmerje med ceno in zmožnostjo. Imam D7000, ko sem prodal kit objektiv in odbil DDV me je vse skupaj prišlo nekaj več kot 800 eur !!!. Skoraj 2,5x ceneje kot D700. Po novem čakam na D700s.

    OdgovoriIzbriši
  4. Me veseli tvoj odziv. Lepo je iz prve roke izvedeti vtise in razloge za nakup.
    Kar se mene tiče me je predvsem zanimalo ali teh 4 milijone pikslov, dejansko pomeni tudi več detajlov. To sem lahko preveril samo tako da sem iz obeh fotoaparatov fotografije tudi povečal na dosti večjo rezolucijo. Test je pokazal da, teh 16 Mpix ni samo na papirju. Tudi nivo šuma pri visokih ISO nastavitvah je več kot zadovoljiv.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave